fredag 23 maj 2014

Mot kontinenten...


Nu laddar vi upp inför resan. På lördag åker vi.
 
Med noter, kaffekorgar, bärbara grillar, hyrda minibussar och med rutinerade chaufförer drar vi mot sydligare breddgrader och ett besök i Helsingör. 
Planen för denna resan är en skön lördag på andra sidan sundet, där möter Jan-Olof Rydström, kyrkomusiker i Grevie kyrka upp och sedan väntar guidning,god mat och trevligt sällskap.
 
Därefter kör vi tillbaka norrut till vandrarhemmet i Magnarp där vi inkvarterar oss för natten. David har åtagit sig att sköta kvällens grillning. Kanske helstekt spädgris står på menyn, vi får återkomma om detta.
 
Efter en god natts sömn och en stadig frukost på  vandrarhemmet är det dags för övning inför söndagens gudstjänst i Grevie kyrka. 
Repertoaren består av flera välkända stycken:
 
Psaltarpsalm 669 Min hjälp kommer från Herren
 
 All världen nu sig gläder/J.Steurlein 
 
Må Gud välsigna och leda/J.Rutter
 
 Se på din värld/J.Rutter


Efter skönsång i kyrkan och efter tack och adjö till Jan-Olof åker vi till Åkagårdens golfklubb för en trevlig lunch, gårdskyckling eller varmrökt lax bjuds det på.
Vi åker därefter till Birgit Nilsson-museet i Svenstad för guidning och fika. Det sistnämnda verkar vara en höjdpunkt på resan om man tittar på mailkonversationen som skett angående detta.

Sedan är vårt schema slut och lagom trötta och på strålande humör åker vi sedan hemåt. 

Så med laddade termosar, ett förråd av dåliga vitsar (David), klara stämmor och energi ses vi imorgon klockan sju för avfärd. 



1 kommentar:

  1. Aha! Det anas resfeber! Nu måste vi gräva fram lite mer ur den svenska vitsskatten. Ullis

    SvaraRadera